Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της η Σταυρούπολη Ένωση Καλαθοσφαίρισης!

20150215_112539 (1)
Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου η Σταυρούπολη Ένωση Καλαθοσφαίρισης έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της στο ΔΑΚ της οδού Περικλέους, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου, των αθλητών, των γονέων τους και φίλων του Συλλόγου, όπως και της Δημοτικής Αρχής προεξάρχοντος του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη.



Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, Κίμων Σαραφίδης, ήταν εκείνος που "άνοιξε" την εκδήλωση, απευθύνοντας χαιρετισμό και καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ενώ στη συνέχεια δήλωσε:
«Το 2014, ακόμη μια χρονιά που η ελληνική κοινωνία αντιμετώπισε την οικονομική κρίση, ολοκληρώθηκε με θετικό απολογισμό για το σωματείο μας. Η ανδρική ομάδα την περίοδο 2013-14 τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας στη Β΄ Κατηγορία. Η κεντρική φιλοσοφία του σωματείου μας, τα παιδιά από τις αναπτυξιακές ομάδες μας να μπαίνουν και να αγωνίζονται στην ανδρική ομάδα, υλοποιείται. Αυτό που διαρκώς ακουγόταν και τώρα εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης προσπαθούν να το εφαρμόσουν οι επαγγελματικές ομάδες, εδώ μετουσιώνεται σε ευκαιρίες να αγωνιστούν από 16-17 ετών στην ανδρική ομάδα και να αποκτήσουν εμπειρίες.»
Ενώ στη συνέχεια δήλωσε: «Το σωματείο μας συμμετέχει σε όλα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα : Η εφηβική ομάδα αγωνίζεται στον 1ο όμιλο με τις πιο ισχυρές ομάδες της Θεσσαλονίκης. Η παιδική ομάδα αγωνίζεται στον όμιλο των 24 ισχυρών ομάδων της Ένωσης. Συμμετείχαμε στα πρωταθλήματα παμπαίδων και μίνι ενώ αναμένουμε την έναρξη των νέων πρωταθλημάτων σε 15 μέρες όπου έχουμε να παρατάξουμε 2 ομάδες προπαιδικού και 2 μίνι.
Η ακαδημία μας, προσφέρει την εκμάθηση του αθλήματος σε περισσότερα από 150 παιδιά. Μύηση στο άθλημα της καλαθόσφαιρας, ένταξη στην ομάδα, καθοδήγηση για αθλητική και κοινωνική συμπεριφορά.»
Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, Κίμων Σαραφίδης, ευχαρίστησε τους προπονητές όλων των τμημάτων για την συνεργασία τους και υπογράμμισε ότι: «Η άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας έχει τις επιπτώσεις στον αθλητισμό. Οι τακτικές επιχορηγήσεις από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προς όλα τα σωματεία  σταμάτησαν από το 2009. Τα σωματεία καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν πρόσθετα έξοδα για τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα (να πληρώνουν τα ίδια τους διαιτητές, να καταβάλλουν παράβολα συμμετοχής), οι αθλητικές υποδομές (γυμναστήρια κ.λ.π.) δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δαπάνες συντήρησης ενώ στερούνται και του πιο αναγκαίου προσωπικού και σε κάποιες περιπτώσεις υποχρεώνονται να πληρώνουν για τις ώρες προπονήσεων και αγώνων, και την καθαριότητα. Περαιτέρω μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων ενεργοποιούνται ύστερα από αδράνεια δεκαετιών και δημιουργούν πρόσθετα εμπόδια στα σωματεία, στα γήπεδα των Δήμων. Κάποιες μικροβλάβες προσπαθούμε να τις αντιμετωπίσουμε με την εθελοντική βοήθεια των γονέων.
Στο προσεχές διάστημα ευελπιστούμε με τη συνεργασία του Δήμου να διοργανώσουμε τουρνουά 3 Χ 3 για μαθητές των τελευταίων τάξεων των δημοτικών σχολείων της περιοχής ώστε όλο και περισσότερα παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα.
Το σωματείο πέρα από την αθλητική δράση συμμετέχει στη κοινωνική δράση μέσα από την ενθάρρυνση της διαδικασίας ανακύκλωσης των πλαστικών φιαλών PET, τη συμμετοχή των αθλητών μας σε εξόρμηση καθαριότητας του Δήμου.
Κλείνοντας, ο Κίμων Σαραφίδης ευχαρίστησε:
- την καρδιολόγο κ. Όλγα Γουλή που εξέτασε τους αθλητές μας.
- το Δήμο Παύλου Μελά που μας προσφέρει τους χώρους του γυμναστηρίου για να υλοποιούμε τις δράσεις μας.
- όλους τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους αλλά και συμβάλλουν στο να μπορεί το σωματείο να ανταποκρίνεται στον κοινωνικό του ρόλο.
- και τέλος όλους τους αθλητές μας, μικρούς και μεγάλους που αγωνίζονται υπερήφανα με τη φανέλα της ομάδας.
 Ακολούθως, έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, ο οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Σταυρούπολη Ένωση Καλαθοσφαίρισης για την επίπονη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά ούτως ώστε να δείχνουν το σωστό δρόμο στη νεολαία της πόλης μας μέσω του Αθλητισμού.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Σταυρούπολη Ένωση Καλαθοσφαίρισης βράβευσε αθλητές που συνδύασαν την σχολική επίδοση με την αθλητική δραστηριότητα:
 Ζλάκιο Αλέξανδρο, αγωνίζεται με υποσχετική στη Μενεμένη / Αμπελόκηποι και εισήχθη στα ΑΕΙ.
-  Κλώνο Ελευθέριο, αγωνίζεται στο προπαιδικό και πέτυχε επίδοση 20 στην Β΄ τάξη Γυμνασίου
οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν.

Πέραν του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, μας τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Παύλου Μελά Κώστας Πάντσης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σάκης Λαζαρίδης.



20150215_113256 (1)



  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου