Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Πρόγραμμα ανακύκλωσης PET στο ΔΑΚ Ηλιούπολης με σύνθημα “Recycling is a Slam Dunk for the Planet”

 TABLO V1.0
tsalakomenoΣε μια προσπάθειά μας να συνδέσουμε την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των μικρών αθλητών μας με την κοινωνική δράση, στα πλαίσια των επιδιώξεων μας που δεν περιορίζονται μόνο στην ανάδειξη ικανών αθλητών, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών (PET).
Η ιδέα προέκυψε τον Νοέμβριο του 2012 έπειτα από παρατήρηση κατά τη διάρκεια καθαρισμού των 15 κάδων απορριμμάτων του ΔΑΚ Ηλιούπολης από ανθρώπους του Συλλόγου μας (δεν υπάρχει υπάλληλος του Δήμου επιφορτισμένος με την καθαριότητα του Γυμναστηρίου) ότι το 90% των απορριμμάτων ήταν πλαστικά μπουκάλια PET.





Η Διοίκηση του συλλόγου σκέφτηκε πως αυτή ήταν μια ωραία ευκαιρία να σταματήσουμε να πετάμε τα πλαστικά μπουκάλια PET και να επιβαρύνουμε το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου με επιπλέον «σκουπίδια» και να προσεγγίσουμε ένα θέμα με πρωτοβουλίες που έχουν περισσότερο κοινωνική διάσταση αλλά και θα μπορούσαν να αποφέρουν κάποια μικρά οικονομικά έσοδα για τον Σύλλογο (η “Σταυρούπολη Ένωση Καλαθοσφαίρισης” δεν έχει καμία οικονομική στήριξη από κρατικούς φορείς, Δήμο ή Πολιτεία).
Η πρώτη δράση είχε ως στόχο την εμπλοκή των αθλητών που γυμνάζονται στο ΔΑΚ- Ηλιούπολης με την απόρριψη των πλαστικών μπουκαλιών PET που χρησιμοποιούνται από αυτούς στον ειδικό κάδο συλλογής που κατασκευάστηκε εθελοντικά σε μορφή «μπασκέτας» (βλέπε φωτογραφία παρακάτω) και είναι τοποθετημένος δίπλα στην κερκίδα του ΔΑΚ. Η ενδυνάμωση των παιδιών για να δράσουν και να αλλάξουν τον κόσμο που ζουν ήταν το βασικότερό μέλημα των εμπνευστών του προγράμματος ανακύκλωσης PET.
Η δεύτερη δράση είχε ως στόχο την εμπλοκή των γονέων των αθλητών και φίλων του Συλλόγου με την συλλογή των πλαστικών μπουκαλιών PET στα σπίτια ή στους χώρους εργασίας τους και την απόρριψη στον ειδικό κάδο συλλογής σε μορφή «μπασκέτας».
Μια σειρά αφισών δημιουργήθηκαν με στόχο την παρότρυνση για ανακύκλωση, και ενημέρωση για την πορεία της δράσης (βλέπε φωτογραφίες παρακάτω).
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα παιδιά συνεχίζουν την ανακύκλωση με αμείωτο ενδιαφέρον ενώ πολλά από αυτά έχουν καταφέρει να περάσουν και το μήνυμα της ανακύκλωσης στις οικογένειές τους και στο κοινωνικό τους περίγυρο.
DSC04919
RECYCLING POSTER 2 CO2 POSTER1  PET FLYER V1.0_Page_1 PET FLYER V1.0_Page_2
 
               14052013361                 14052013362 
RECYCLING IS A SLAM DUNK FOR THE PLANET VERTICAL V1.0 RECYCLING IS A SLAM DUNK FOR THE PLANET V1.0









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου