Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Στα πλαίσια του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρα Εθελοντισμού 5 Δεκεμβρίου», όπως καθιερώθηκε βάσει ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1985, δίνεται η ευκαιρία στη Διοίκηση της ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ να εκφράσει την εκτίμησή της προς την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών μελών και μη των διοικητικών συμβουλίων του Συλλόγου που πρόσφεραν ανιδιοτελώς από την ίδρυση του το 1979.
Ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε υγιούς κοινωνίας και προϋποθέτει υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Καμία οργάνωση δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το όραμά της, αν δεν έχει την ενεργό συμπαράσταση της κοινωνίας των μελών. Προς τούτο, οφείλει να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ενεργό συμμετοχή όλων.
Ο εθελοντισμός είναι ένας εναλλακτικός τρόπος συμμετοχής του πολίτη στα κοινά αλλά και ένα αντίδοτο στην εσωστρέφεια, στην αποξένωση και στον ατομισμό.
Αποτελεί, όμως, και χρέος κάθε μέλους να προωθήσει την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο πολύ περισσότερο δε όταν αφορά την αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων των νέων, τη δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων με τη χρησιμοποίηση του αθλητισμού καθώς και τη διάδοση της ιδέας του αθλητισμού.
Εκτιμώντας την πολύτιμη προσφορά των εθελοντών που συμβάλουν καθημερινά με την προσφορά τους στον Σύλλογο, εύχομαι ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη διάδοση της αξίας του εθελοντισμού και την εξάπλωση της εθελοντικής συνείδησης, που περισσότερο από κάθε άλλη φορά η κοινωνία μας έχει ανάγκη. 
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
                                  Σαραφίδης Κίμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου