Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Το αυτοκαλάθι της χρονιάς από τον Μάρσαλ - Τι ισχύει για το αυτοκαλάθι

Απίστευτο, αδιανόητο, "τρελό" φινάλε στο Ζηρίνειο, εκεί όπου ο Ζερμέιν Μάρσαλ οδήγησε τον δεύτερο προημιτελικό της Κηφισιάς με τον Άρη στη δεύτερη παράταση σκοράροντας... αυτοκαλάθι!!!
Ο Αμερικανός της Κηφισιάς πήρε την πάσα από τον Στίγκερς και... ασυναίσθητα σούταρε προς το καλάθι της ομάδας του, σκοράροντας με ταμπλό και κάνοντας το 95-95! Οι γηπεδούχοι... πάγωσαν μετά το αυτοκαλάθι του Μάρσαλ, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει την γκάφα της χρονιάς!
Για την ιστορία οι "κίτρινοι" επικράτησαν με 103-108 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά των playoffs με 2-0 νίκες, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου.
Δείτε το πραγματικά απίστευτο βίντεο.


ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΑΛΑΘΙ
Σύμφωνα με τον κανονισμό της FIBA, το... αυτοκαλάθι μετράει κανονικά σε περίπτωση που γίνει λόγω λάθους κι όχι εσκεμμένα. 
Ο Ζερμέιν Μάρσαλ σκόραρε στο καλάθι της ομάδας του δίχως να... ξέρει τι κάνει και γι αυτό οι τρεις διαιτητές της αναμέτρησης ορθώς το μέτρησαν. 
Το επισημαίνουμε γιατί τον Φεβρουάριο, σε αγώνα της ΑΕΚ Λάρνακας με την Τσμόκι Μινσκ για τους "16" του FIBA Europe Cup ο Τζάστιν Γκρέι είχε σκοράρει επίτηδες κατά της ομάδας του για να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση, ώστε η ομάδα από τη Λευκορωσία να διεκδικήσει την πρόκριση στο έξτρα πεντάλεπτο. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το γεγονός πως η ομάδα του έπρεπε να καλύψει το -5 της ήττας στο παιχνίδι που έγινε στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου