Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (18/4/1984) : Ο τελικός των ξυρισμένων κεφαλιών


telikosksirismenonkefalionΉταν 18 Απριλίου του 1984 όταν ο "Δικέφαλος" κέρδιζε στο Αλεξάνδρειο τον Άρη με 74-70 και έκανε δικό του το τρόπαιο.
 
 






tropaio 1984
Αυτός ο τελικός μάλιστα... δεν ξεχνιέται εύκολα καθώς είναι γνωστός ως ο τελικός των "ξυρισμένων κεφαλιών". Κατά την προετοιμασία για τον αγώνα με τον Άρη, με προτροπή του τότε τεχνικού των "ασπρόμαυρων", Φαίδωνα Ματθαίου προκειμένου οι παίκτες να... ντοπαριστούν, είδαν την πολεμική ταινία της εποχής "Αποστολή στη Νικαράγουα".



Και μάλιστα δεν έμειναν μόνο εκεί... Ως ένδειξη της αποφασιστικότητας και του πάθους που είχαν για την κατάκτηση εκείνου του τίτλου, αποφάσισαν πριν το ματς να κόψουν τα μαλλιά τους. Οταν μπήκαν στο γήπεδο για ζέσταμα, ο κόσμος έμεινε... έκπληκτος (η απόφασή τους να κόψουν τα μαλλιά τους είχε μείνει κρυφή) ενώ το να κουρευτούν, όπως είχαν πει, το έκαναν "για να μην έχουμε πρόσωπο να βγούμε και να κυκλοφορήσουμε στη Θεσσαλονίκη, εάν δεν καταφέρουμε να κερδίσουμε τον τίτλο". Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 45-29 και τελικά κατέκτησε τον τίτλο με κορυφαίο παίκτη τον Νίκο Σταυρόπουλο που είχε 26 πόντους.

Οι πόντοι του ΠΑΟΚ: Πολίτης 8, Μάνθος Κατσούλης 12, Αγγελίδης, Μπακόπουλος 8, Ζαχαρίας Κατσούλης 2, Φασούλας 12, Αλεξανδρής 6, Σταυρόπουλος 26, Κωνσταντινίδης, Πολυχρονάκος.


Θυμηθείτε όλο εκείνο το παιχνίδι!

9ος τελικός - Αλεξάνδρειο, 18 Απριλίου 1984 Ο τελικός των κουρεμένων ξυρισμένων κεφαλιών
ΠΑΟΚ-Άρης 74-70 (45-29)

Περιγραφή: Φίλιππος Συρίγος




Πηγή: http://basketplus.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου