Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Χρήσιμες συμβουλές από την ψυχολόγο κα Μαλλιώρα Σοφία στους αθλητές των ακαδημιών μας (βίντεο - link)

Το Σάββατο 29/4/2017 στις 12:00 η ψυχολόγος κα Μαλλιώρα Σοφία θα ενημερώσει τους μικρούς αθλητές των ακαδημιών αλλά και τους γονείς τους για τον "¨Κανόνα των εσωρούχων". 


Καλούνται οι αθλητές των ΑΚ1-2-3 & Μίνι1-2 με τους γονείς τους να παρευρεθούν στην παρουσίαση διάρκειας 1 ώρας. 

Οι αθλητές του ΜΙΝΙ 1 και των ΑΚ4&3 θα πρέπει να παραμείνουν στο γήπεδο μετά το πέρας της προπόνησης τους, ενώ οι αθλητές του Μίνι 2 να προσέλθουν στο γήπεδο νωρίτερα (στις 11:50)

Ο κανόνας των εσωρούχων:     Η καμπάνια κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης από το Συμβούλιο της Ευρώπης


Ο Κανόνας αποτελεί ένα απλό μέσο που βοηθά τους γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους ποια είναι τα σημεία του σώματος που δεν πρέπει να τα αγγίζουν οι άλλοι, πώς πρέπει να αντιδράσουν το παιδιά και που να στραφούν για βοήθεια.
ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΕ PDF 
Τι λέει όμως ο Κανόνας των Εσωρούχων; Είναι απλό: κανείς δεν μπορεί να αγγίξει ή να χαϊδέψει το παιδί στα σημεία του σώματός του που συνήθως καλύπτονται από τα εσώρουχά τους. Και ούτε τα παιδιά επιτρέπεται να αγγίξουν το σώμα άλλων σε αυτά τα σημεία.
Ο κανόνας είναι επίσης χρήσιμος γιατί βοηθάει να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι το σώμα τους τούς ανήκει, ότι υπάρχουν καλά και κακά μυστικά και ότι υπάρχει καλό αλλά και κακό χάδι ή άγγιγμα.
Ο Κανόνας των Εσωρούχων εκπονήθηκε για να βοηθήσει γονείς και κηδεμόνες να ανοίξουν συζήτηση με τα παιδιά τους. Μπορεί μάλιστα να αποτελέσει ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο πρόληψης κατά της σεξουαλικής κακοποίησης.
Για περισσότερες πληροφορίες:  http://www.underwearrule.org/howto_gr1.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου